Kosmetiikkatuotteen koostumus on sen menestyksen avain, sillä se vaikuttaa sekä tuotteen tehokkuuteen, koostumukseen että laatuun.
Määrityksenne perusteella tarjoamme prototyyppejä, jotka on valmistettu luonnollisista ainesosista. Jokainen koostumuskokeilu arvioidaan ennen kuin se esitellään teille, jotta saamme palautteenne ja optimointielementit.
Kun hyväksytte koostumuksen, siirrymme tuotteen arviointi- ja karakterisointitesteihin ennen sen valmistusta.
Peroxydation ja sisä-molekyylireaktio
Oliiviöljyt härskiintyvät ajan myötä. Härskiintyminen on kemiallinen muutos kasviöljyjen molekyylirakenteissa. Samat kemialliset mekanismit vaikuttavat myös eteerisiin öljyihin. Luonnollisesti liuenneen hapen läsnäolo öljyissä käynnistää nämä kemialliset reaktiot. Ne kiihtyvät valon, ilman, lämpötilan vaihteluiden tai erilaisten epäpuhtauksien läsnä ollessa.
Tämän "vanhenemis"-mekanismin reaktiovaihe jakautuu kahteen vaiheeseen: peroksidaatioon ja sisä-molekyylireaktioihin (tai leviämisvaiheeseen).
Tieteellisessä kirjallisuudessa kuvataan useita esimerkkejä peroksidaatiosta. Tässä on esimerkki linaloolista, jota on runsaasti eteerisissä öljyissä. (Esimerkki: laventeli, lavandin, linalool-timjami, ruusupuu, salvia sclarea jne.).
Tässä kaaviossa linalool käy ensin läpi peroksidaation. Se tuottaa uuden yhdisteen: 7-dydroperoxy-3,7-dimetyyli-okta-1,5-dieeni-3-oli.